A KÖLCSÖNMŰSZERPARK SZAPORULATA
ÖSSZEÁLLÍTOTTA: BOROSS GÉZÁNÉ
 

Ha rövid időre van szüksége egy általános használatú műszerre, nem érdemes megvenni azt. Olcsóbb és biztosabb megoldás a műszer kölcsönzése. Az MTA-MMSZ több évtizede foglalkozik műszer-kölcsönzéssel, raktárainkban több mint 3000 korszerű műszer közül válogathatnak az ügyfelek. A kölcsönműszer parkban nagy számban találhatók elektronikus műszerek és a minőségbiztosítás területén használható eszközök, pl. felületérdesség- és rétegvastagság-mérők vagy mikroszkópok. Szükség esetén kiszállítjuk a műszert, a helyszínen üzembehelyezzük azt és betanítjuk használatát. Igény esetén a kölcsönzött műszert az ügyfél kedvező áron megvásárolhatja. Új szolgáltatásként bevezettük azt, hogy ha az ügyfél igényli, akkor a kölcsönműszert kalibrált állapotban, kalibrálási bizonyítvánnyal adjuk ki. Ez joghatással járó mérési feladatoknál előnyös.

 
ÚJONNAN BESZERZETT MŰSZEREK

 
  Megger gym.
BM15 típusú SZIGETELÉSVIZSGÁLÓ

500 V és 5 kV közötti tartomány-ban 1,5 mA mérőárammal mér szigetelési ellenállást 100 kohm és 20 Gohm tartományban. Telepes üzemmód.

 
  CYGNUS gym.
CYGNUS 4 típusú DIGITÁLIS ULTRAHANGOS FALVASTAGSÁGMÉRŐ

A készülék "többszörös visszhang" útján méri fémfalak vastagságát 2,5...200 mm tartományban. Digitális kijelzés, telepes üzemmód.

 
  Testoterm gym.
testo650 típusú NYOMÁSMÉRŐ

A készülék a hozzá tartozó nyomásérzékelővel -1...10 bar tartományban alkalmas nyomásmérésre. Digitális kijelzés, telepes üzemmód.

 
  Brüel & Kjaer gym.
2238 típusú INTEGRÁLÓ HANGSZINTMÉRŐ

25...140 dB között mér gyors, lassú időállandóval, egyidejűleg Leq, RMS, Peak érték a frenkvenciasúlyozástól függetlenül. Soros interfész, telepes üzemmód.

A műszereket az MTA-MMSZ Kft. székházában lévő kölcsönműszer raktárunkból vihetik el ügyfeleink, de igény esetén Budapest közigazgatási határán belül díjmentesen kiszállítjuk azokat. Vidékre térités ellenében vállalunk szállítást. Kölcsönzési futamidőnk alapegysége egy hét, ez az időtartam tetszés szerint meghosszabbítható és már a második héttől kölcsöndíj-kedvezményt adunk. Ez a kedvezmény egy év elteltével eléri az eredeti díj 50%-át. Ügyfeleink kívánságára az utóbbi időben bevezettük a rövidebb idejű, 1-2 napos kölcsönzést is. A műszerkölcsönzési feltételek ismertetésével és a "Kölcsönműszerek Jegyzéké"-vel szakembereink készségesen állnak az ügyfelek rendelkezésére. További információ a http://www.mmsz.hu Internet címen is kapható. Telefon: 481-1175 Fax: 203-4328, E-mail: lgorgenyi@mta.mmsz.hu

A laprendszer készítője: UFE Bt.