2010. szeptember 15.
Rendezvények Új cégek Hírek Oktatás Olvasnivalók Keresés a Műszeroldalon

Kedves Olvasónk!

Tisztelettel köszöntjük Hírlevelünk első őszi számával, amelynek tartalma még a szokottnál is gazdagabb! Megkezdjük a VIM3 magyar fordításának közlését, cikkeket közlünk a Tudománymetria jelenlegi helyzetéről és hírt adunk az OTKA kutatási eredményekhez nyilvános hozzáférést biztosító REAL repozitóriumról.

A nyár folyamán örömünkre sok új cég jelentkezett a Műszeroldal adatbázisába. Így látogatóink bővebb kínálatból kereshetnek terméket és szolgáltatást.
Ne felejtse - a Műszeroldal Szerkesztősége egész évben Önökért dolgozik!
Önnek ajánljuk! (Termékújdonságok, akciók)
Hordozható XRF újdonságok
CASON Mérnöki Zrt.
Bemutatjuk a Thermo Scientific legújabb hordozható XRF készülékeit, amelyek igen jó ár/teljesítmény arányú, csúcstechnológiát magában foglaló készülékek.
Részletek...
Rohde & Schwarz oszcilloszkópok
Rohde & Schwarz Budapesti Iroda

A Rohde & Schwarz két új termékcsaláddal belép az oszcilloszkóp-gyártók táborába a világpiacon. Ezzel a lépéssel a vállalat tovább szélesíti a már eleve gazdag mérőműszer-választékát.

Részletek...
Megjelent az NI LabVIEW legújabb verziója
National Instruments Hungary Kft.
Az NI LabVIEW 2010 optimalizálja a fordítóprogramot a gyorsabb alkalmazásfuttatás érdekében, a fejlesztői programbővítmények révén pedig a platform új funkciókkal és alkalmazásokkal bővül.
A grafikus fejlesztői környezet legújabb verziójával a tesztelési, mérési és szabályozási feladatok még könnyebben és gyorsabban valósíthatóak meg.
Részletek...
Akkreditált energetikai és környezetvédelmi mérések
MVM ERBE Zrt. Méréstechnikai Labor
Az MVM ERBE Zrt. Méréstechnikai Labor NAT akkreditációja kiterjed a villamos teljesítmény, hőmérséklet, nyomás és nyomáskülönbség, relatív páratartalom, rezgés, zaj, füstgáz O2 és CO tartalom mérésére, hőteljesítmény mérésére/számítására, valamint mindezekből teljesítmény és hatásfok meghatározására a szén-, szénhidrogén-, megújuló- és a nukleáris tüzelőbázisú energetikai létesítményekben. Részletek...
MOXA újdonság: DA-Center szoftver
COM-FORTH Kft.
A Moxa és a Com-Forth Kft. ezúton mutatja be az ingyenesen elérhető DA-Center szoftvert, melynek segítségével az I/O állapotok IT rendszerbe való integrálása egyszerűbb, mint valaha. Részletek...
Akciók és Hírlevelek
LAB-EX Kft.

Akciós autokláv árajánlat, laborműszer és laboreszköz újdonságok részletes bemutatása, az analitika világának újdonságai és más szakmai érdekességek a LAB-Ex Hírlevelekben: Analitika és Laboreszközök
Eszközök a legkülönfélébb mérési igények kielégítésére
Global Focus Kft.

FLUKE hőkamerák, Raytek/IRCON Infrahőmérők,
FLUKE rezgésanalizátor. tápegységek, multiméterek, PC-s oszcilloszkópok. adatgyűjtők Részletek...
Ipari mérőműszerek távfelügyelettel
DSP Line Bt.
Bemutatjuk a beépített GSM modemmel rendelkező Doracont-családot, a rádiós jel- és adattovábbításra alkalmas DSPLink készüléket, valamint a különféle szondákhoz csatlakoztatható leválasztott szenzor távadónkat Részletek...

                   Műszeroldal:

Adatbázis, Tudásbázis, Katalógus, Műszer-piac,

Hírek, Hirdetési árak, Hírlevél archívum,

Hogyan szerezhet cége új ügyfeleket?

Az Ön hirdetése

a következő Hírlevelünkben

23 500 címre jut el!

Érdeklődjön a részletekről: 481-1256
Szakkiállítás, konferencia, szimpózium
 • Virtuális Kiállítás - Kiállítás, másként
  Járt már úgy kiállításon, hogy ki sem mozdult az irodájából? Most itt az alkalom! A Virtex Virtuális Expo ötvözi a személyes, élő kapcsolatteremtés és a web által biztosított kényelem számtalan előnyét. E cikk elolvasásával megbizonyosodhat, hogy a kiállítás látogatása egyszerű, a webfelület kezelése percek alatt elsajátítható és kényelmes.

Hírek, álláshirdetések
  Állások

 • Az Edison House Zrt. munkatársat keres KROMATOGRÁFIÁS ÉRTÉKESÍTŐ munkakörbe! Részletek

 • Laboratóriumi ügyviteli rendszerünk értékesítésére üzletkötőt keresünk.Részletek

 • A Panasonic Electric Works mérnök értékesítőt keres

 • Villamos- és/vagy gépészmérnöki végzettséggel és méréstechnikai ismeretekkel rendelkező, angolul jól beszélő, önálló munkavégzésre képes munkatársakat keres a ProMet Méréstechnika Kft. mérnök-üzletkötői munkakörbe. A jelentkezéseket magyar- és angol nyelvű önéletrajzzal a zsadi@promet.hu e-mail címre kérjük megküldeni.

 • Állások minden szakmában:
  On-line mérnöki, műszaki állásközvetítés, minőségi állásajánlatokkal, friss hirdetésekkel...


  Hírek

Oktatás
 • A DENKSTATT Hungary Kft. képzései: Környezet- és Minőségirányítás, Minőségtechnikák, Autóipari képzések, Munkahelyi egészségvédelem és biztonság, Integrált irányítási rendszerek

 • A hazai munkaerőpiacon egyre nagyobb értéket képvisel az EU-konform végzettség. Az állásközvetítő cégek statisztikái alapján a külföldi vállalatok szívesen fogadnak olyan jelentkezőket, akik rendelkeznek REFA oklevéllel! Legyen Ön is képzett szakember, szerezzen REFA végzettséget magyar nyelvű tanfolyamon! Kattintson ide a részletekért!

 • Robottechnika a szakképzésben - A hazai szakemberképzés hátterét biztosító térségi integrált szakképző központok, a TISZK-ek közül a Dél-Budai Szakképző Központ az elsők között építi tananyagba az ún. önjáró autonóm mobil robotok előállítását, használatát és karbantartását.

 • Villamos berendezések CE jelölése - a képzés célja megismertetni a villamos berendezések CE jelölési folyamatának részleteit. Ajánljuk: villamos berendezések tervezőinek, gyártóinak, importőröknek, viszonteladóknak, minőségügyi, munkavédelmi szakembereknek. A képzés ideje, helye: 2010. október. 7., Budapest, Lurdy Ház. 50%-os kedvezményért a következő kódot tüntesse fel a jelentkezési lapon: "MO144". Részletek

 • Gépek CE jelölése - a képzés célja megismertetni a gépek, részben kész gépek CE jelölési folyamatának részleteit. Ajánljuk: géptervezőknek, gyártóknak, importőröknek, munkavédelmi szakembereknek. A képzés ideje, helye: 2010. október. 21., Budapest, Lurdy Ház. 50%-os kedvezményért a következő kódot tüntesse fel a jelentkezési lapon: "MO144". Részletek


Olvasnivalók
    Metrológia
 • A Nemzetközi metrológiai értelmező szótár (VIM) 3. kiadásának magyar fordítása: 1. rész


    Cikkek
 • Tudománymetria: a tudományos kutatás értékelése mutatószámokkal (cikkek, tájékoztatók magyar nyelven)

 • A REAL alapgyűjteményében az OTKA támogatásával született tudományos szakcikkek és az OTKA projektek zárójelentési szerepelnek. A második gyűjtemény az MTA doktorainak és kandidátusainak értekezéseit tartalmazza. A REAL a jövőben további gyűjteményekkel bővülhet.
  • REAL-OTKA
   Ebben a gyűjteményben az OTKA által támogatott programok publikációi és jelentései találhatók.

  • REAL-d
   Ebben a gyűjteményben az MTA doktorainak és kandidátusainak értekezései találhatók.


    Hasznos dolgok

    Szakirodalom
    Kikapcsolódás

Radnai Rudolf főszerkesztő
Tel: 481-1256, 481-1321, Fax: 481-1197
Email: rradnai@mta.mmsz.hu

Szerkesztőségünk várja olvasóink hozzászólásait, megjegyzéseit, javaslatait a számok tartalmával kapcsolatban. Közérdekű észrevételeket szívesen közreadunk. A Hírlevélben szereplő tartalomért a szerzők felelnek! Leiratkozás a Hírlevélről!

Copyright 2010 Műszeroldal
Ha hibásan jelenik meg a hírlevél, olvassa el internetes portálunkon!