Állásbörze a Budapesti Műszaki Főiskolán

Kilencedik alkalommal rendezik meg március 28-án a Budapesti Műszaki Főiskola Állásbörzéjét. A rendezvény előtt egy héttel, március 21-22-én a felkészítő napokat tartanak.

 

Az IAESTE Hungary - Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Bánki Donát Helyi Bizottsága március 28-án - immár kilencedik alkalommal - rendez állásbörzét a Budapesti Műszaki Főiskolán. A rendezvény célja elsősorban a diákok és leendő munkáltatóik közötti személyes kapcsolat megteremtése, a végzős hallgatók elhelyezkedésének segítése. A BMF tájékoztatása szerint az Állásbörze sajátos formája különleges lehetőséget teremt arra, hogy a pályakezdők a lehető leggyorsabban, a számukra legmegfelelőbb munkahelyen tudjanak elhelyezkedni, a cégek pedig rövid időn belül a lehető legtöbb potenciális munkavállalóval vegyék fel a kapcsolatot.

A BMF Állásbörzére nem csak a végzős hallgatókat várják. Sok vállalat kínál az alsóbb évesek számára szakmai gyakorlati helyeket, gyakornoki állásokat. Hasznos azoknak is ellátogatni a rendezvényre, akik szeretnének minél átfogóbb képet kapni a munkaerő piac változó igényeiről, a vállalati foglalkoztatás tendenciáiról.

Az Állásbörzét megelőző Felkészítő Napokon is érdemes lehet részt venni: a két napos programsorozat számos olyan előadással, próbainterjúztatással várja a hallgatókat, leendő munkavállalókat, amelyeken hasznos ismereteket szerezhetnek az álláskeresésről, a munkáltatók elvárásairól és kiválasztási módszereiről.

Felkészítő Napokat március 21-22-én a BMF Népszínház utcai épületében (Budapest Népszínház u. 8.), míg az állásbörzét március 28-án az intézmény Bécsi úti épületében (Budapest, Bécsi út 96/b.) tartják.