Szöveges keresés
Adatbázisok
Nyitólap - Hírek
Bemutatkozás

Friss Akciók!

Műszerkatalógus

Rendezvények

Tudásbázis

Műszer piac

Hírlevél

Hirdetési árak Szerkesztőség Rólunk írták Portáltérkép

Keresés eredménye

Adatbázis: Termékek
Keresés típusa: Fajta szerint
Keresett szó:

HŐMENNYISÉGMÉRŐ

Endress + Hauser Magyarország Folyamatműszerezési Kft. Budapest, 1139, Forgách u. 9/b.
Tel: 412-0421, Fax: 412-0424, http://www.hu.endress.com, http://www.e-direct.endress.com, email E-mail, E-mail 2, E-mail 3
Forgalmazott termékek: HŐMENNYISÉGMÉRŐ >> Teljes lista(28 termék)
Forgalmazott gyártók: Endress + Hauser
Mérőműszer Bolt Kft. Budapest, 1077, Rózsa u. 24
Tel: 411-0713, Fax: 411-0714, http://www.meromuszer.com, Mérőműszer Bolt, Hőmennyiségmérő centrum, email E-mail
Forgalmazott termékek: HŐMENNYISÉGMÉRŐ >> Teljes lista(8 termék)
Forgalmazott gyártók: Actaris; ITRON; Relay
Hőmennyiségmérő

A hőmennyiségmérő mérő egy időben két adatot is regisztrál. Az egyik érzékelője egy vízóra, amely az átfolyt fűtővíz mennyiségét méri a betáplálás helyén, akár az előremenő, akár a visszatérő ágban. Az elfogyasztott energia megállapításához azonban azt is mérni kell, hogy a visszatérő ágban mennyire hűlt le a fűtővíz. Ehhez egy-egy platina hőmérő kerül a két csővezetékbe. A gyakorlatban az egyik magában a vízórában lehet, párja pedig a másik csővezetékben. Mindhárom érzékelő jelei egy elektronikai egységbe érkeznek be, amely kiszámítja a felhasznált hőenergiát.
Ezen az elven működnek a kisméretű, egyedi hőmennyiségmérők ugyanúgy, mint a hőközpontokban elhelyezett nagyobbak. A korszerű hőmennyiségmérőket távadóval is felszerelik, így a leolvasónak nem szükséges a hőközpontba bemennie.

A számlálómű a fűtővíz térfogatát és az előremenő és visszatérő ág közötti hőmérséklet különbséget összeszorozza és a szorzatot az idő függvényében integrálja. Eredményként az elfogyasztott hőenergia kWh / MWh vagy MJ / GJ mértékegységben tárolódik és jelenik meg a kijelzőn, a térfogat pedig m3-ben.
A modern hőmennyiségmérők gyárilagos úgynevezett „MID” hitelesítéssel rendelkeznek, ezért használatba helyezéskor itthoni hitelesítésüket nem kell megismételni.
A hőmennyiségmérőről leolvasott érték számlázás alapját is képezheti. Amennyiben elszámolási mérőként használjuk akkor 4 évente kötelező a hitelesítést megismételni.
Használható azonban költségmegosztásra is. Ez azt jelenti, hogy a ház fogyasztását mérik hitelesített mérővel, a lakásmérők eredményeit csak mint a megosztáshoz szükséges arányszámot használják fel. A költségmegosztásra alkalmazott hőmennyiségmérők OMH hitelesítése jogilag kötelező. Hitelesítés alkalmával a mérés után, az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH, újabban MKEH) a mérőn elhelyezi a hatályos előírásoknak megfelelő hologramos matricáját, valamint a mérés megtörténtéről „Hitelesítési Bizonyítványt” állít ki, ami tartalmazza a matrica sorszámát. A matrica sértetlensége és a Hitelesítési Bizonyítvány megléte esetén nevezhető a mérő hitelesnek, a rajta feltüntetett érvényességi dátumig.
Google
 
 Eurocircuit
 GlobalFocus

Copyright Műszeroldal Kft.