40. évfolyam, 73. szám, 2004


A Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények 1964 óta jelent meg nyomtatott formában évente kétszer. Műszer- és méréstechnikai tárgyú szakcikkeket, metrológiai tájékoztatókat és hirdetéseket közölt. A lap tartalmát és szerkesztési stilusát meghatározó szakmai filozófia gyakorlatilag az első szám óta változatlan. Ennek lényege, hogy tájékoztassuk olvasóinkat a műszer és méréstechnika külföldi és hazai ujdonságairól, a fontos tendenciákról, új mérési módszerekről és műszerekről. Állandó rovataink:

MINŐSÉG ÉS METROLÓGIA,
ÚJ IRÁNYOK A MŰSZER- ÉS MÉRÉSTECHNIKÁBAN,
KÜLFÖLDI MŰSZERÚJDONSÁGOK,
HAZAI MŰSZERÚJDOSÁGOK,
METROLÓGIAI HORIZONT,
KÖNYVISMERTETÉS.

Cikkeink szerzői az adott szakterületek elismert szakemberei. Tekintettel arra, hogy olvasótáborunk összetétele szakmailag vegyes, figyelmet forditunk arra, hogy a lapban szereplő cikkek általános érdeklődésre számottartó információt tartalmazzanak. A lap a 65. szám (2000) óta az Internet-en is olvasható, teljes terjedelemben. 2004-től a lap csak Internet változatban jelenik meg. A 72. számtól a cikkek pdf formátumban kerülnek fel az Internetre.

Ha hirdetni kíván a Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények-ben, cikket akar írni a lapba, vagy régi számok cikkei érdeklik, keresse meg szerkesztőségünket:

Telefon: 481-1256
Fax: 481-1197
E-mail: rradnai@mta.mmsz.hu

A laprendszer készítője: UFE Bt.