NYÁRI AKCIÓ!

A nyári melegben egy különleges akcióval kedveskedünk új ügyfeleinknek, akik 2002. július 31.-ig jelentkeznek a Műszeroldal valamelyik adatbázisába: ajándékba kapnak egy példányt a Nemzetközi Metrológiai Értelmező Szótár (Angol-Magyar) c. kiadványból. A Szótárt a jelentkezés kézhezvétele után postán küldjük ki a cégeknek!  

Fél éve működik a Műszeroldal a www.muszeroldal.hu címen. Műszerforgalmazó, javító, kalibráló, fejlesztő, vizsgáló cégek címei, ingyenes Műszerpiac, hasznos adatok sokasága található az oldalon. A regisztrációs díj mindössze 15 eFt/év! Hat hónap alatt 11. 200 látogatója volt az oldalnak, az év végéig ez a szám több mint 20 000 lesz! Ha jelentkezni kíván csak egy klikkelés ide és máris regisztrálhatja cégét!

 A Műszeroldal szakmai rovatait (Szakirodalom, Hasznos adatok, Szoftverek stb.) folyamato­san fejlesztjük érdemes időnként átnézni azokat. Örömmel vesszük javaslataikat, ötleteiket, kéréseiket  a jövőbeli fejlesztésekkel kapcsolatban.

 NAT Hírek

 A Nemzeti Akkreditáló Testület 2002 január 1-jétől kezdődően az akkreditálási eljárásokat, továbbá a megújítási és felülvizsgálati eljárásokat kizárólag az MSZ EN ISO/IEC 17025:2001 „Vizsgáló-és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei” szabványnak megfelelően folytatja le. A laboratóriumokat az új követelmények értelmezésében és teljesítésében a NAT kiadványai segítik. Egyik a NAR-20 jelű Alkalmazási magyarázatok, amely egységes útmutatást tartalmaz mind a vizsgáló, mind a kalibrálólaboratóriumok számára. A NAR 20-VIII a kalibrálólaboratóriumokban végzett mérési bizonytalanság számításokhoz, a NAR 20-IX az orvosi diagnosztikai laboratóriumok munkájához tartalmaz szakma-specifikus követelményeket. Ezeket a kiadványokat a laboratóriumok számára készített egységcsomagok tartalmazzák. Az egységcsomagok az Akkreditálási Irodánál (1119. Budapest, Tétényi út 82.) vagy postai úton megrendelhetők.

 Messtechnik Austria

 Bécsi Nemzetközi Mérés- és Vizsgálótechnikai Szakvásár 2002. október 1-3. Részletek…

 Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények

2002 szeptember végén jelenik meg a Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények 70. száma. Ez az ingyenes szakmai lap 1500 nyomtatott példányban jelenik meg, és teljes terjedelmében felkerül a Web-re is.  A Műszeroldal ügyfelei kedvező áron hirdethetnek a szeptemberi számban! Felvilágosítás az alábbi telefonszámon kapható!

 Radnai Rudolf főszerkesztő

Tel: 481-1256, Fax: 481-1197, E-levél: rradnai@mta.mmsz.hu