Tisztelt Olvasónk!

Köszöntjük Hírlevelünk idei utolsó számával. Reméljük sikeres szakmai évre tekinthet vissza és ebben talán szerepe volt a Műszeroldalnak. Kérjük számítson egyre bővülő szolgáltatásainkra jövő évi munkája során is!

Metrológia, akkreditálás

Az MSZ EN ISO/IEC 17025-re való áttéréssel kapcsolatos hír, amelyre érdemes odafigyelni:

Azoknak a vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumoknak, amelyek akkreditáltsága az MSZ EN 45001:1990 szabványra vonatkozik és az akkreditálási okiraton szereplő érvényesség 2003. évre is átnyúlik, az akkreditált státusa 2002. december 31.-én automatikusan megszűnik.

Műszerújdonságok - Akciók

A magas műszaki színvonalú mérőműszereket gyártó japán Hioki E.E. Corp. jelentős mértékben (mintegy 50%-al) csökkentette kéziműszereinek árát. Részletes információért lépjen kapcsolatba a magyarországi disztributorral, a ProMet Méréstechnikával .

Az alábbi szakterületek iránt érdeklődők számára biztosít háttérinformációt, termékleírásokat és szakmai fórumot az októberben indult www.meter.hu, a C+D Automatika Kft. szerkesztésében:
  Biztonságtechnikai műszerek
  Környezetvizsgáló műszerek
  Hálózati analizátorok
  Villamos hálózatmérők
A honlap működtetői a műszerválaszték bemutatása mellett a fenti témákban felmerülő kérdések szakszerű megválaszolását, ajánlatok kidolgozását is vállalják. Az egyre bővülő információtartalom mellett műszaki újdonságok, ismeretterjesztő anyagok, beszámolók szakmai rendezvényekről is helyet kapnak a különböző rovatokban.

A KE-TECH Kft. újdonságai:
IPLEX-videoszkóp - Ép vagy meghibásodott szerkezeti elemek vizuális vizsgálatára, a keletkezett károsodások (erózió, korrózió, repedés...) terjedésének, mértékének meghatározására.
TIV -Telepített, állványos keménységmérő gépek pontosságával mérő, hordozható keménységmérő készülék.

80/160-szoros nagyítású, rá és áteső fényű mikroszkópok kaphatók 75.000 Ft + ÁFA áron a Testor Kft.-nél.

Új termékek a Fluke, Meterman, Hart Scientific cégeket képviselő TESTquip Kft. kínálatában: 8508A típusú 8½ digites referencia multiméter a jövő évtized metrológusainak. 2680A és 2686A nagy csatornaszámra kiépíthető, könnyen kezelhető adatgyűjtő rendszerek, 6100A jelű nagypontosságú teljesítmény-standard az energiaipar, méréstechnika és kutatás szakembereinek. A világ vezető hőmérsékletkalibráló cégének (Hart Scientific) teljes választéka: fürdők, termosztátok, szupertermométerek, etalonok stb.
  Cím: Budapest XI. kerület, Fehérvári út. 89-95.
  Tel.: 382-2103, Fax: 382-2105, E-levél: jgyurina@testquip.hu

A 2xS Elektronikai és Kereskedelmi Kft. négyféle kivitelben gyártja legújabb fejlesztésű folyamatos ipari pH és oldott-oxigén mérő és szabályzó műszereit. A cég, amely továbbra is gyártja a jól bevált ipari vezetőképesség és redox-potenciál, valamint labor pH mérőit, karbantartási szolgáltatásán túl műszaki tanácsadással is ügyfelei rendelkezésére áll.

Bővült a Műszeroldal Méréstechnikai cikkek, jegyzetek rovata

A teljes gyűjtemény a következő kapcsolatra kattintva érhető el.

Egyéb hírek

  • A Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények c. szaklap ingyenes jellege megszűnik, a jövő évtől csak megrendelésre kapható. Itt letöltheti a megrendelőlapot!
  • Most még ez évi áron regisztrálhatja cégét a Műszeroldalra! Elég ide kattintania!
  • Munkatársat keresnek akkreditált Kalibráló Laboratóriumba.
    E-mail: zboksay@mta.mmsz.hu

    Radnai Rudolf főszerkesztő

Tel: 481-1256 vagy 481-1321, Fax: 481-1197,
E-levél: rradnai@mta.mmsz.hu

Ha le akar iratkozni a hírlevélről, akkor a következő e-levelet kell visszaküldenie.