Tisztelt ügyfelünk!

Az Internet ma már mindennapjaink része. Egyre nő azok száma, akik számítógép elé ülnek, ha adatot keresnek. A Műszeroldal (www.muszeroldal.hu) jelentősen fejlődött az elmúlt hónapok alatt és mára a leglátogatottabb műszer/méréstechnikai portál lett. Érdemes bekerülni az adatbázisba, ehhez csak egy klikkelés kell ide.

Adatbázisunkban több mint 600 műszergyár termékeinek és hazai forgalmazójának adatai, fejlesztő, javító, kalibráló cégek és vizsgáló laborok adatai találhatók. Van ingyenes Műszer-piac és Hírek rovat. Ez utóbbi szolgáltatás kiegészítése ez a Hírlevél, amely fontos és aktuális információkat tartalmaz a műszer és méréstechnikai iránt érdeklődő szakemberek számára.

Kiállítások - Bemutatók - Konferenciák

ME-TEST Mérés és Vizsgálat Nemzetközi Szakkiállítás 2002. szept. 17-19, SOTE. Részletek...

Munkahelyi és környezeti levegő-mintavételezés SKC Fórum, 2002.szept. 20, 10h30, OKK Fodor terem Nagyvárad tér 2.OMÜI, jelentkezés telefonon: 06/27/330 149 dr. Wéber Consulting Kft.

KEMOMETRIA' 02 Konferencia, 2002. szept. 29 - okt.1., Tata. Részletek...

Messtechnik Austria - Bécsi Nemzetközi Mérés- és Vizsgálótechnikai Szakvásár 2002. okt. 1-3.  Részletek...

e+e 2002 Ipari Elektronikai és Elektrotechnikai Szakvásár, 2002. okt. 16-18. SAP Rendezvénycsarnok. Részletek...

XXV. Kémiai Előadói Napok Tudományos Szimpózium 2002. okt. 28-30. Részletek...

Használt műszerek eladása

Az MTA-MMSZ Kft.Kölcsönműszer parkjából használt műszereket adnak el kedvező áron!  Az akció várhatóan szeptember utolsó hetében indul. Ezzel kapcsolatos hírekért érdemes figyelni a Műszeroldal nyitóoldalát.

Szakmai folyóiratok

2002 szeptember végén jelenik meg a Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények következő, 70. száma. Néhány cím a tartalomból: Automatizált gőztér-mintaadagoló gázkromatográf (HS-GC) analitikai alkalmazása; Kerekasztal a  metrológiáról 2.rész; A GPS és néhány érdekes alkalmazása; Korszerű tartalom, hagyományos forma az elektronika fejlődése során; Külföldi műszerújdonságok; A jó könyvek.

Az évente kétszer megjelenő, ingyenes folyóirat címlistájára korlátozott számban még fel lehet kerülni. Jelentkezni lehet telefonon, fax-on, vagy e-levélben Szerkesztőségünkben.

Műszerújdonságok

Adatgyűjtő kéziműszer géprezgés sebesség- és gyorsulástrendjeinek készítésére. Részletek...

EdgePort: USB portos RS-232/422/485 soros átalakítók. Az EdgePort termékcsalád elemei lehetővé teszik az ipari gyakorlatban elterjedten használt RS-232/422/485 aszinkron soros kommunikációs felülettel rendelkező külső eszközök PC platformhoz történő egyszerű csatlakoztatását az USB technológia felhasználásával. Az EdgePort készülékek  1, 2, 4, 8, 12, 16 soros vonalat képesek egyetlen USB portra illeszteni. A driver feltöltését követően az USB felület teljesen átlátszóvá válik az alkalmazói programok számára, a soros vonalak szabványos COM-portként jelennek meg. A támogatott operációs rendszerek köre lefedi a teljes PC és Macintosh platformot. Részletek...

MEATEST, CROPICO kalibrátorok villamos mennyiségekre, precíziós dekádok, standard
ellenállások, mérőhidak, mikro-Ohmmérők, nagyellenállás dekádok, precíziós hőmérsékletmérők, hőmérséklet kalibrátor/szimulátor. Részletek...

Univerzális mérőeszköz festő-, klímatechnikai- és építőipari szakemberek számára. Részletek...

Oktatás

Új rovattal gazdagodott a Műszeroldal cégadatbázisa. Műszer/méréstechnikai és azzal összefüggő tanfolyamokról, képzésekről talál itt adatokat. Ebbe a rovatba jelenleg kedvezményes áron lehet jelentkezni!


 Radnai Rudolf főszerkesztő

Tel: 481-1256 vagy 481-1321, Fax: 481-1197, E-levél: rradnai@mta.mmsz.hu

Ha le akar iratkozni a hírlevélről, akkor a következő e-levelet kell elküldenie.